KAWA MORENO
PRAWDZIWE NEAPOLITAŃSKIE ESPRESSO
50 LAT PASJI DO KAWY
Caffè Moreno jest znana w ponad 60 krajach świata
Każdego dnia, w naszej fabryce u bram Neapolu, wybieramy i testujemy najlepsze ziarna kawy. Niezwłocznie pakujemy je, aby utrzymać wszystkie właściwości organoleptyczne. Nasza kawa dociera do barów, domów i biur ponad 60 krajów, przynosząc na świat Neapolitańską kulturę i włoską kawę.
POSTAW NA JAKOŚĆ
Zawsze szukamy najlepszych surowców
Z wyżyny Brazylii i Ameryki Środkowej, do wybrzeży Afryki, od lasów tropikalnych do małych lokalnych upraw, poszukujemy na całym świecie, aby wybrać kawę, która zostanie przekształcona w prawdziwe, intensywne i pachnące włoskie espresso.
Sztuka mieszania kawy
Słońce oraz najlepsze mieszanki kawy tak powstaje Caffè Moreno
Dobra kawa rodzi się z połączenia odmian ziaren już wypalonych lub surowych. Z tego powodu nasi “eksperci smaków” kontrolują kombinacje mieszanek , aby odtworzyć, za każdym razem, niepowtarzalny smak Caffè Moreno, w którym tradycja i innowacje spotykają się na chwilę prawdziwej przyjemności.
Idealne wypalanie kawy
Kilka minut, aby stworzyć wielką kawę
Prażenie naszej kawy jest zawsze magicznym i delikatnym momentem. W ciągu kilku minut ziarna stają się złote i uwalniają w powietrzu niezapomniany zapach świeżo palonej kawy. Włożyliśmy do wypalania i chłodzenia kawy nasze wszystkie rzemiosła, pasję i doświadczenie naszych ekspertów, by przekształcić proste ziarna kawy w arcydzieło aromatu.
Doskonałe przechowywanie
Sekret tkwi w opakowaniu
Pakowanie to moment, w którym wszystkie nasze prace doboru, mieszania i wypalania kawy muszą być podkreślone. Dzięki dodaniu atmosfery ochronnej oraz zaworu w opakowaniu, nasze mieszanki zachowują swoją niezwykłą jakość i utrzymują w czasie wszystkie cechy, które czynią Moreno prawdziwą włoską kawą.
Zapraszamy,
Zespół CaffeMORENO.pl